Wizy do Chin

Wizy do Chin

 

Rodzaje wiz

  •      turystyczna
  •      tranzytowa
  •      służbowa
  •      studencka
  •      prywatna

 

Czas oczekiwania na wizę

  •      wiza w trybie normalnym – 7 dni kalendarzowych
  •      wiza ekspresowa - 3 dni robocze Konsulatu
  •      wiza w trybie superekspres – 1 dzień roboczy Konsulatu

Podstawowe dokumenty potrzebne do uzyskania wizy:

  •     Paszport ważny minimum 6 miesięcy wraz z wolną stroną do wklejenia wizy
  •     Zdjęcie (kolorowe, paszportowe)
  •     Wypełniony wniosek wizowy – w języku polskim, angielskim lub chińskim.

         POBIERZ wniosek wizowy

         POBIERZ załącznik do wniosku wizowego

  •     Bilet lotniczy w obie strony lub wydruk rezerwacji biletu.
  •     Potwierdzenie rezerwacji hotelowej.
  •     Kserokopia karty pobytu cudzoziemca w Polsce + oryginał do wglądu (dotyczy cudzoziemców).

Dodatkowe dokumenty wymagane do poszczególnych typów wizy:

  • Wiza turystyczna

bez dodatkowych dokumentów

  • Wiza tranzytowa

ważna wiza do kraju docelowego oraz bilet zawierający odpowiednie odcinki podróży

  • Wiza służbowa

aktualne zaproszenie z Chin ( nie wymaga się oryginału dokumentu).

Osoby ubiegające się o wizę wielokrotną powinny przedstawić oryginał zaproszenia wystawionego przez upoważnioną instytucje w Chinach

  • Wiza studencka

zawiadomienie o przyjęciu do szkoły w Chinach, wniosek wizowy dla cudzoziemców mających studiować w Chinach (formularz JW201 lub JW202) oraz formularz badań lekarskich

  • Wiza pracownicza

zaproszenie od chińskiej firmy/instytucji przyszłego pracodawcy

zezwolenie na pracę w Chinach oraz kwestionariusz badań zdrowotnych.

Informacje dodatkowe:

  • Posiadacz wizy studenckiej lub pracowniczej powinien w ciągu 30 dni od wjazdu do Chin dopełnić formalności pobytowych w biurze Bezpieczeństwa Publicznego. W przeciwnym razie jego pobyt stanie się nielegalny.
  • Wizy do Hongkongu : osoby posługujące się w podróży polskim paszportem nie podlegają obowiązkowi uzyskania wizy do Hongkongu jeżeli ich pobyt nie przekroczy 90 dni.
  • Wiza jest wymagana dla osób wyjeżdżających do Hongkongu na studia, praktyki, do pracy, do organizacji ekspozycji lub występów artystycznych, nawet jeśli okres pobytu nie przekroczy 90 dni.
  • Osoby ubiegające się o wizę poza krajem, którego są obywatelami, powinny wraz z wnioskiem złożyć również załącznik-formularz V2011 B

Pośrednictwo wizowe INTOUR POLSKA :

110 PLN w trybie normalnym **

   150 PLN w trybie ekspresowym **

** w przypadku dokonania rezerwacji hotelowej do Chin w naszym biurze obowiązuje promocyjna cena pośrednictwa wizowego ( zniżka 50 %).

 Tabela opłat konsularnych:

Tryb Zwykły
Obywatele Polski
Obywatele USA
Obywatele pozostałych państw
Ekspres
Superexpres
Wiza jednokrotna ważna 3 miesiące
260 zł
390 zł
190 zł
+110 zł +160 zł
Wiza dwukrotna ważna 3 miesiące
260 zł
390 zł
285 zł
Wiza wielokrotna
260 zł
390 zł
-

Konsulat ma prawo zmienić cenę oraz odmówić wydania wizy, bez zwrotu kosztów i podania przyczyny, a także zażądać dodatkowych dokumentów.

 

Data

23 październik 2015

Kategorie

Wizy

O nas

Od początku powstania firmy Intour Polska jednym z naszych podstawowych celów był rozwój i doskonalenie, jak również dążenie do stałej poprawy technologii i know-how.
Zespól Intour Polska jest zespołem międzynarodowym i wielojęzycznym z udokumentowanym doświadczeniem w różnych sektorach turystyki i z różnych krajów europejskich, zapewniającym zrozumienie różnych kultur, sposobu życia i myślenia.

Więcej >>

Certyfikaty

pit member 2017 signal iduna 2017CERTYFIKAT 6

Wyślij zapytanie, przygotujemy ofertę.

Wyślij!

mrot

pit

pct

© 2016 INTOUR POLSKA. Wszystkie prawa zastrzeżone. Designed by ITPRODESIGN

Search

FACEBOOK