Wizy do Kazachstanu

Wizy do Kazachstanu

Jako jedyne biuro podróży w Polsce posiadamy akredytację na pośrednictwo w uzyskaniu wiz bez obowiązku osobistego stawiennictwa Klienta w konsulacie Kazachstanu.

Rodzaje wiz

  •      turystyczna
  •      biznesowa
  •      prywatna
  •      tranzytowa

 Czas oczekiwania na wizę

  •      wiza w trybie normalnym – min. 8 dni kalendarzowych
  •      wiza ekspresowa – min. 4 dni robocze

Podstawowe dokumenty potrzebne do uzyskania każdego rodzaju wizy:

  •     Paszport ważny minimum 6 miesięcy od dnia zakończenia ważności wizy z min. 1 wolną stroną
  •     Kwestionariusz wizowy POBIERZ
  •     Podanie o wizę POBIERZ
  •     Oryginał zaświadczenia o zatrudnieniu, na papierze firmowym, zawierający nazwę pracodawcy, stanowisko, okres zatrudnienia
  •     Opłata konsularna wg tabeli
  •     1 aktualne zdjęcie

Specyfikacja zdjęcia:
- rozmiar 3,5 x 4,5 cm;
- kolorowe, ostre, czyste i kontrastowe;
- wydrukowane na papierze wysokiej jakości na jasnym tle;
- nie starsze niż 6 miesięcy i umożliwiające identyfikacje osoby aplikującej; inne niż w paszporcie
- zrobione na wprost, bez okularów, pokazujące wyraźnie oczy i twarz z obu stron od wierzchołka głowy do górnej części barków, tak aby twarz zajmowała 70-80% fotografii;
- przedstawiające osobę bez nakrycia głowy, bez okularów, patrzącą na wprost, z zamkniętymi ustami, twarz nie może być przesłonięta włosami. 


Dodatkowe dokumenty wymagane do poszczególnych typów wiz:

 

  • Wiza turystyczna (jedno i dwukrotna)

Turystyczne poparcie wizowe lub voucher turystyczny od licencjonowanego biura podróży/do wykupienia w naszym biurze/ POBIERZ

Od 1 stycznia 2017 roku  obywatele Rzeczypospolitej Polskiej posiadają prawo na wjazd i wyjazd do/z Kazachstanu bez konieczności uzyskania wiz kazachskich jeżeli okres ich pobytu nie przekracza 30 dni kalendarzowych. Niezbędna rejestracja obywateli Polski odbywać się będzie w trakcie kontroli granicznej przy wjeździe na teren kraju.
Zniesienie wiz dotyczy wyłącznie jednokrotnych wiz biznesowych oraz turystycznych.

Dla pozostałych rodzajów wyjazdów obowiązek posiadania wizy pozostaje bez zmian.

  • Wiza biznesowa ( jedno, dwu i wielokrotna)

Biznesowe poparcie wizowe /do wykupienia w naszym biurze/ POBIERZ

Od 1 stycznia 2017 roku  obywatele Rzeczypospolitej Polskiej posiadają prawo na wjazd i wyjazd do/z Kazachstanu bez konieczności uzyskania wiz kazachskich jeżeli okres ich pobytu nie przekracza 30 dni kalendarzowych. Niezbędna rejestracja obywateli Polski odbywać się będzie w trakcie kontroli granicznej przy wjeździe na teren kraju.
Zniesienie wiz dotyczy wyłącznie jednokrotnych wiz biznesowych oraz turystycznych.

Dla pozostałych rodzajów wyjazdów obowiązek posiadania wizy pozostaje bez zmian.

  • Wiza tranzytowa (jednokrotna)

Paszport z ważną wizą do państwa docelowego (jeżeli wiza taka jest wymagana)

Bilety na środek transportu do państwa docelowego

  • Wiza prywatna

Skan paszportu osoby zapraszającej do Kazachstanu

Kserokopię zaproszenia od obywatela Kazachstanu ( w zaproszeniu powinny być zawarte następujące dane: cel podróży, okres pobytu, imię i nazwisko, adres zamieszkania i telefon osoby zapraszającej oraz zapraszanej)

 Informacje dodatkowe:

  • Wiza wydawana jest na określoną ilość dni (zgodnie z zaznaczeniem we wniosku) i ważna tylko w tych dniach
  • Dokumenty niezbędne do wyrobienia wiz dla osób do 16 roku życia:

     - Kserokopia aktu urodzenia (oryginał do wglądu)

     - Kserokopia aktu zawarcia małżeństwa rodziców (oryginał do wglądu)

     - Kserokopia paszportów matki i ojca (pierwszej strony ze zdjęciem).

     - W przypadku wyjazdu z jednym z rodziców potwierdzona notarialnie zgoda jednego z rodziców na wyjazd dziecka z drugim rodzicem.

  • Dane potrzebne do uzyskania poparcia wizowego:

- skan paszportu (strona ze zdjęciem)

- zaświadczenie o zatrudnieniu

Czas oczekiwania na poparcie wizowe 21 dni.

W przypadku zmiany daty podróży i zmiany dat wizy, wiza oraz poparcie wyrabiane są kolejny raz i opłata pobierana jest ponownie.

Oferta hotelowa obejmuje kilkadziesiąt hoteli i wysyłana jest na zapytanie.


 Pośrednictwo wizowe INTOUR POLSKA :

wizy jednokrotne       250 PLN **

wizy dwukrotne         300 PLN **

wizy wielokrotne        450 PLN **

  ** w przypadku dokonania rezerwacji hotelowej do Kazachstanu lub wykupienia poparcia w naszym Biurze obowiązuje promocyjna cena pośrednictwa wizowego

(zniżka 15 %).

 

Koszt poparcia wizowego do wizy jednokrotnej biznesowej lub turystycznej 690 PLN

Koszt poparcia wizowego do wizy dwukrotnej biznesowej 720 PLN

Koszt poparcia wizowego do wizy wielokrotnej biznesowej 950 PLN

 Tabela opłat konsularnych:

OPŁATY KONSULARNE
OPŁATA W EUR
Wiza turystyczna jednokrotna do 30 dni
35
Wiza turystyczna dwukrotna do 30 dni
50
Wiza jednokrotna do 30 dni
50
Wiza dwukrotna do 90 dni
70
Wiza wielokrotna
170
Wiza tranzytowa jednokrotna do 30 dni
30
Wiza tranzytowa dwukrotna do 30 dni
60
Dzieci do 16 lat są zwolnione z opłat konsularnych.

 

Konsulat ma prawo zmienić cenę oraz odmówić wydania wizy, bez zwrotu kosztów i podania przyczyny, a także zażądać dodatkowych dokumentów lub wydłużyć procedurę wizową.

 

Data

25 wrzesień 2015

Kategorie

Wizy

O nas

Od początku powstania firmy Intour Polska jednym z naszych podstawowych celów był rozwój i doskonalenie, jak również dążenie do stałej poprawy technologii i know-how.
Zespól Intour Polska jest zespołem międzynarodowym i wielojęzycznym z udokumentowanym doświadczeniem w różnych sektorach turystyki i z różnych krajów europejskich, zapewniającym zrozumienie różnych kultur, sposobu życia i myślenia.

Więcej >>

Certyfikaty

pit member 2017 signal iduna 2017CERTYFIKAT 6

Wyślij zapytanie, przygotujemy ofertę.

Wyślij!

mrot

pit

pct

© 2016 INTOUR POLSKA. Wszystkie prawa zastrzeżone. Designed by ITPRODESIGN

Search

FACEBOOK